Финалът за Купата на България по баскетбол за мъже ще се играе в понеделник (14 март) вместо ден по-рано, както бе предвидено. Причината е в БНТ 1, която ще предава срещите от турнира в зала "Универсиада". От ръководството на държавната телевизия са помолили федерацията за промяната на деня, тъй като стартира нова програмна схема и предаването "Малкото голямо четене", което ще върви от 19,15 часа в неделя, не може да променя началния си час.

Баскетболната федерация се съгласила, въпреки че това носи риск залата да остане празна в първия работен ден от седмицата.

Финалният турнир започва в петък (11 март). Тогава БНТ 1 ще излъчи четвърфиналната среща Балкан - Ямбол от 18,00 часа. В събота отново от 18,00 часа ще гледаме първия полуфинал. Мачът за третото място в неделя от 18,00 часа ще се излъчва от кабелната Канал 3.

В неделя ще се състои и благотворителен мач, в който ще играят журналисти срещу бивши национали. Събраните средства ще са в помощ на самбиста Георги Огнянов - Макарона, който е със счупен пети и спукан шести шиен прешлен.