Финикс се класира за финала в Западната конференция след победа над Сан Антонио със 107:101. Така Финикс затвори серията с 4:0 победи и категорично заслужи мястото си във финала на конференцията. Стив Неш игра почти със затворено око след удар с лакът от Тим Дънкан, но въпреки това завърши с 20 точки и помогна на Финикс да спечели.

Неш бе ударен в третата част и бе зашит с шест шева под веждата. Въпреки инцидента той се върна на площадката и вкара 10 от общо 20-те си точки в четвъртата част.

Амар Студъмайър бе най-резултатен в мача с 29 точки за тима на Финикс, който очаква на финала на Запад победителя от другия полуфинал между Лос Анджелис Лейкърс и Юта.

Бостън изравни серията в Източната конференция срещу Кливланд след победа в четвъртия мач с 97:87. Рахон Рондо направи "трипъл-дабъл" за Бостън, като завърши с 29 точки, 18 борби и 13 асистенции.
ЛеБрон Джеймс не направи най-силния си мач, но все пак допринесе с 22 точки, 9 борби и 8 асистенции, но този път не успя да донесе победата на Кливланд.

Шакил О'Нийл вкара 17 точки за Кливланд, което е най-добрата му резултатност в тези плейофи. 

Западна конференция:
Сан Антонио - Финикс - 101:107
* Финикс спечели серията с 4:0 победи

Източна конференция:
Бостън - Кливланд - 97:87
* Резултатът в серията е равен - 2:2