Алвин Джентри стана поредният уволнен треньор този сезон в НБА. Специалистът, който през 2010 години изведе Слънцата до финалите в Западната конференция бе освободен от ръководството на Финикс след 5 години стаж в отбора. Очаква се до ден-два да стане ясно името на наследника му.

„Алвин е добър треньор и страхотен човек. Беше перфектен треньор за нашия състав от миналите сезони. Но сега и играчите, и ръководството, и Алвин, разбираме, че в момента нещата не проработват“, коментира решението на управата вице-президентът Лон Баби.

Джентри пое отбора през 2009 година, когато Тери Портър бе освободен. Преди това той бе помощник на Майк Д‘Антъни. Още в първия си сезон Джентри стигна до финала в конференцията, не без помощта на Стив Неш. Последва обаче отлив на играчи – Амаре Студамайър отиде в Ню Йорк, Неш – в ЛА Лейкърс, а Грант Хил – в ЛА Клипърс.

Чашата на търпението на ръководството преля след загубата от Милуоки. През сезона Слънцата се представят трагично и са с актив 13-28. Следващият двубой за отбора е в сряда срещу Сакраменто.