Баскетболистите на Франция спечелиха със 78:75 срещу Полша в среща от група „А“ на европейското първенство, което се провежда в четири страни – Финландия, Израел, Турция и Румъния. Тома Йортел бе най-резултатен в мача въобще с 23 точки. Капитанът Борис Диао вкара 13 точки, а Нандо Де Коло и Кевин Серафин реализираха по 8 за успеха на „петлите“, които имат 3 успеха и 1 загуба в тази група. Адам Вачински с 15 точки за пореден мач бе най-резултатен за Полша. Арон Чел добави 14 точки, а Матеуш Понитка се отчете 12. Така поляците регистрираха трето поражение в турнира, след като имат и една победа в срещите от групата в Хелзинки.

Сърбия пък трета победа от началото на турнира, след като срази аутсайдера Великобритания с 82:68 в група „D“ в Истанбул. Богдан Богданович беше най-резултатен за сърбите с 18 точки, 7 борби и 7 асистенции, а Владимир Стимач и Стефан Йович добавиха по 11 точки. Теди Окърийфър вкара 17 точки за островитяните, а Кайл Джонсън завърши с 13 точки. Сърбия е с баланс от 3 победи и 1 загуба, заемайки втора позиция в групата. Британците са последни с четири поредни загуби.

Защитаващият титлата си тим на Испания продължава да няма загуба и записа четвърта победа от четири мача, след като се наложи срещу Хърватия със 79:73 в среща от група „C“ в Клуж-Напока (Румъния). Рики Рубио вкара 13 точки за испанците, Фернандо Сан Еметерио добави 12, а Серхио Родригес също вкара 12. Пау Гасол приключи с 11 точки, 10 борби и 3 асистенции, докато брат му Марк вкара 9 точки. Дарио Шарич впечатли с 18 точки, 13 борби, 5 асистенции, 2 отнети топки и 2 чадъра за хърватите, а Марко Попович и Марко Томас завършиха с 11 и 10 точки. Испания е лидер в групата с баланс 4 успеха и нито едно поражение, а Хърватия заема второ място с 3 победи и 1 загуба.