Треньорът на Лукойл Академик Димитрос Галанис заяви след победата на отбора си над румънския Асесоф (Плоещ) с 97:22, че играчите му са направили важна стъпка в правилна посока с успеха. Това беше последната среща на шампионите в Еврокъп, като те завършват групата на предпоследното място.

След мача Галанис каза, че отборът завършва участието си в турнира с не много добър баланс. Той поздрави играчите си за това, че са изиграли с максимална мобилизация последния си мач в турнира. Галанис отбеляза, че успехът е бил важна крачка напред в развитието на тима. Той каза, че с играчите опитват в движение да променят лицето на отбора и в мача срещу Асесофт е видял много положителни неща.

Димитрос Галанис отбеляза още, че в двубоя е дал шанс за изява на баскетболисти с по-малко или никакво игрово време досега и те са изиграли добри минути.

Треньорът на Лукойл Академик отказа да коментира отсъствието на един от лидерите на отбора Филип Виденов. Той бе категоричен, че проблемите в кухнята на отбора трябва да си останат там и да се работи за решаването им.