Галатасарай се класира за Топ 16 на Евролигата, след като в мач от Група „D“ на турнира се наложи със 79:74 над Олимпиакос. Много силен мач за турския тим направи бившия играч от НБА Карлос Аройо, който завърши с 24 точки.
 
35-годишният пуерториканец вкара шест точки в последната минута на мача и спря устрема на гърците за обрат. Патрик Йънг направи дабъл дабъл за Галатасарай – 13 точки и 13 борби. Владимир Мицов добави 13 точки. Мат Лоджески завърши с 22 точки за Олимпиакос, Василис Спанулис вкара 11, а Отело Хънтър – 10.
 
Галатасарай продължава напред за сметка на литовския дебютант в турнира Нептунас Клайпеда, който се нуждаеше от победа над отпадналия от турнира Валенсия, но вместо това загуби с 65:103 като гост на испанския тим.
 
Последните две свободни места в Топ 16 на Евролигата ще бъдат запълнени след мачовете в петък. В Група „А“ Нижни Новгород приема УНИКС (Казан) в руско дерби, а Жалгирис е домакин на Динамо Сасари. УНИКС е с баланс от 5 победи и 4 загуби, а Нижни Новгород и Жалгирис имат по 4 успеха и 5 поражения.