Гардът на Лос Анджелис Клипърс Джамал Крофърд беше обявен за най-добра резерва в НБА за сезона. 36-годишният баскетболист става първият играч, който печели приза за трети път в кариерата си. Той беше най-добра резерва в НБА през 2010 и 2014 г.

През този шампионат Крофърд записа средно по 14,2 точки за „ножиците“, които завършиха редовния сезон с 53 победи и 29 загуби. Гардът доказа своята полезност за отбора в трите месеца, когато Блейк Грифин не игра заради счупена ръка. През това време Джамал Крофърд вкарваше по 15,6 точки средно на мач, а тимът записа баланс от 26 победи и 13 загуби.

На три пъти през сезона 36-годишният гард вкарваше по над 30 точки, като върхът му беше на 14 ноември срещу Детройт Пистънс, когато наниза 37 точки за успеха на Клипърс. През февруари Крофърд имаше средно по 19,5 точки на мач, а „ножиците“ записаха 7 успеха в 11 срещи.

Останалите кандидати за приза Най-добра резерва на сезона бяха Андре Игуодала от Голдън Стейт Уориърс, Уил Бартън от Денвър Нъгетс и Енес Кантер от Оклахома Сити Тъндър.

 Kласиране, резултати, програма и всичко за НБА - ТУК !!!