Гардът на Спартак (Плевен) Цветослав Острев е най-полезният баскетболист в класацията на BGbasket.com за 25-ия кръг от ТЕСИ НБЛ. Той изигра поредния си много силен мач за плевенчани, доближавайки се до трипъл дабъл с 20 точки, 10 борби и 8 асистенции, като отне и 4 топки. Той вкара 4 тройки от 7 опита, а коефициентът му в кръга е най-висок – 34.
 
Втори е съперникът на Острев в кръга Христо Захариев от “Левски”. Той също изигра много силен мач в зала „Универсиада”, записвайки 18 точки, 15 борби и 4 асистенции. Тези показатели му донесоха и коефициент от 31.
 
Двамата баскетболисти, които следват в класацията, са с равна полезност от 27 пункта. Тодор Тодоров от Черноморец я постигна с 28 точки, 7 борби и 3 откраднати топки, а Ноа Далман от Балкан записа 24 точки и 5 борби.
 
Топ 5 допълва Джумейн Джоунс от “Левски” със своите 16 точки, 7 борби и 6 асистенции, които допринесоха за коефициент на полезност от 25.
 
Най-добър шести играч е Майк Уилкинсън от “Левски”, който за 20 минути вкара 15 точки и овладя 5 борби. Коефициентът му в кръга е 21.
 
Попадналият сред най-полезните Тодор Тодоров е първи по резултатност с 28 точки. В класацията на реализаторите го следват Джъстин Грей от Рилски спортист и Ноа Далман.
 
Христо Захариев е на върха в класацията по овладени борби с 15. По 10 пък грабнаха Франко Кащропил от Ямбол и най-полезният Цветослав Острев.