Треньорът на Дунав 8806 Георги Божков отдаде днешната победа над „Левски“ във втория мач от финалната серия на женската НБЛ на по-добрата защита на своя тим.
 
„Днешният мача няма нищо общо с този вчера. И двата отбора играха по много по-различен начин. Ние бяхме много по-добри още в началото, до края постигнахме голяма разлика. „Левски“ бяха много по-слаби от това, което играха вчера. Толкова бързо – за 24 часа да се променя психиката на един отбор, може да се случи само при жените. Ние не сме успели да коригираме нещо тактически за един ден. Трябваше просто да намалим грешките, които предизвика добрата защита на „Левски“. Играхме много по-добра и правилна защита и видяхте, че нямаше близък резултат по време на целия мач“, предава bgbasket.com думите на треньора.
 
„Мога да поздравя Зорница Костова, която направи много силен мач, също така и Радостина Димитрова за малкото време, в което игра, игра много правилно. Тя е и болна и не е в силата си, но и в това състояние е добра. Шарел Алън няма нищо общо с вчерашния мач, но така е, мач с мач, когато са в рамките на два дни, се случват такива работи. Въпросът е, че вчера ние трябваше да играем много по-добре“, допълни Божков
 
„Имаме три дни до мачовете в София в нова зала, нова обстановка. Смятам, че нашият отбор знае какво трябва да направи, за да спечели в София, стига да го изпълни. Според мен, ако играем с необходимата мотивация, а това е задължително за финал, и нужното раздаване на игрището, нещата ще станат. Днес не съм доволен от борбите – „Левски“ има с две повече от нас. Искам нашият отбор да има повече борби от противника“, коментира специалистът.