След победата на Дунав 8806 над Рилски спортист с 82:73в последния мач на отборите за годината, старши-треньорът на русенки Георги Божков направи своята равносметка за 2012 година:

„Това беше една успешна за отбора година – спечелихме купата, титлата, играхме в Еврокъп турнира и смятам, че с отбора на Нефтохимик 2010 в момента доминираме в първенството и трудно може да ни догонят”, коментира Божков.

Той не подмина и инцидента от мача с Хасково, когато публиката в Русе освирква гостите и издигна плакати срещу тях.

“Искам да използвам случая, за да изразя мнение относно случката, която ме разтревожи в предния мач с Хасково 2012. Смятам, че лозунгът, издигнат от феновете, не беше коректна постъпка към семейство Станкови и не е проява на добър вкус. Баскетболната публика е интелигентна, а русенските фенове са най-добрите. Ние трябва винаги да показваме коректност и толерантност към гостуващите отбори и към моите колеги треньори. Противникът трябва да бъде уважаван. Това го видяхме и на срещите ни от турнира Еврокъп – в Курск, руската публика ни аплодира – ето така трябва да се държи и нашата агитка! Лично се извинявам на сем. Станкови за случилото се“, продължи Божков.

Той призна и че в момента на дневен ред не стои въпроса за гръмка селекция.

„Смятам, че с този състав сме конкурентни на останалите отбори. Не ми се иска да правим промени в състава – следваме си програмата, която сме начертали.“, завърши треньорът на Дунав 8806.