Треньорът на Дунав Георги Божков.изрази съжаление за пропуснатата победа срещу шведския Норшьопинг Долфинс с 56:57 в мач от турнира Еврокъп. Българките водеха през цялата среща в резултата, но позволиха на съперника да вкара кош една секунда преди края и така да спечели.

”Мачът беше в нашите ръце. Играхме добре през цялото време. Лошият късмет и две решаващи грешки в пресиращата защита на шведките, които ние допуснахме, им донесе победата, заяви Божков.

”Без да искаме, направихме един подарък на гостите от Швеция и мисля, че е по-справедливо те да излязат от групата. Беше ни трудно, както и че играем без основния си плеймейкър Зорница Костова, която е болна", допълни треньорът на русенки.

От своя страна треньорът на шведките Ларс Йохансон заяви, че е много доволен от победата. "Изоставахме през голямата част от мача, допускахме много грешки. Трудно е да се побеждава като гост в турнира "Еврокъп", но продължаваме борбата да излезем от групата, в която и четирите отбора са много равностойни", заяви той.