Георги Давидов ще играе в Балкан (Ботевград) и през следващия сезон. От известно време баскетболистът водеше преговори с ръководството на клуба, но окончателното му решение стана ясно снощи, когато се съгласи с предложените му условия. Тежкото крило, което тази година стана на 34, дойде в Балкан през февруари тази година и има немалък принос за спечелването на бронзовите медали.

В началото на седмицата в Балкан ще пристигне американец на проби. Той е играч на позиция 2 и е отличен стрелец, но от ръководството не разкриват името му. Според предварителната договорка между Балкан и агенцията, която представлява баскетболиста, се предвижда пробен период, който ще продължи десетина дни.

“Зелените” от Ботевград искат и 18-годишния младежки национал Емил Бинев от Черноморец. Бургаският клуб обаче не е склонен да пусне таланта за парите, които предлагат колегите им от Балкан и засега трансферът е стопиран. От Черноморец в посока Ботевград това лято премина Дуейн Мортън, който преди няколко сезона носи екипа на Балкан при треньора Жоро Младенов./БЛИЦ