Новият треньор на Лукойл Академик Георги Младенов разкри, че договорът му с клуба е до края на сезона, с опция за удължаването му при постигането на поставените цели. Днес Младенов проведе първата си тренировка начело на “студентите”.

“Договорът ми е до края на сезона с опция за продължаване, ако изпълним целите си. Винаги искам да съм победител. Ако не стана шампион с Лукойл, нормално е аз първи да си подам оставката и да си тръгна от отбора. Първо трябва да съм благодарен, че все пак ми дадоха шанс с отбор като Лукойл,” заяви Младенов.
 
“Балкан нямаше място в “А” група. В такова първенство по-трудно мотивираш играчите за тренировки, отколкото за мачове. Не виждам нещо срамно да играеш в “Б” група и там е школа. Имах много голямо спокойствие, но сега за два месеца, ще бъда на другия полюс. Ако някой го е страх от мечки да не ходи в гората. Всеки отбор има критични моменти. Не съм мислил, че за 7 години аз съм деветия треньор. Има хора, които преценяват, а сега са избрали мен,” коментира специалистът пред журналистите.
 
С Тити Папазов имаме професионални отношения. Миналата година играхме полуфинал с Левски и се появиха приказки едва ли не, че защото съм левскар, ще ги пусна да ни бият. Нещо има сбъркано в тази страна или аз така го разбирам. Моите взаимоотношения са добри с всички треньори и всеки иска да стане шампион. Не търсете под вола теле. Ако там се появи нещо, значи нещо е сбъркано. Всеки от треньорите, който ръководи отбор в Лигата, иска да стане шампион,” допълни новият треньор на Лукойл Академик.
 
“Проблемите между българските и американските състезатели в отбора не трябва да взимат превес на терена. Това е единственото място, където те трябва да докажат, че са професионалисти. Като излязат от залата да правят каквото си искат. Ако желаят дори да не се гледат в очите. Не ме интересува. Важното за мен е как те се представят на терена”, завърши Георги Младенов./БЛИЦ