Една от най-емблематичните фигури за българския баскетбол през 80-те и 90-те години на миналия век - Георги Младенов, ще напусне България. Легендата на “Левски” е принуден да търси работа в чужбина, след като не остана нито един клуб у нас, на който той да бъде треньор, пише “Тема Спорт".
 
Гардът, който всяваше ужас в съперниковите отбори, напусна Берое и няма да се връща в Стара Загора. Той изкара много тежки последни месеци при "зелените", където финансовите проблеми продължават и в момента. Клубът е под въпрос за участие в НБЛ, но дори и да намери нужните средства, легендарният № 12 вече затвори вратата за връщане.
 
Младенов има опит в чужбина, след като през 2010 година за кратко водеше Ас дьо Сале в Мароко. Като играч пък бе част от Стад Небиол (Тунис) и Ал Насър (Саудитска Арабия).
 
"Чакам оферта. В България всички отбори вече имат треньори, така че нямам избор. Аз искам да работя. Баскетболът е моят живот и щом трябва да напусна България, ще го направя", коментира Младенов.
 
По неговия път по всяка вероятност ще тръгне и Любомир Минчев. Другото звездно име от 90-те години е в същата ситуация. Той изведе младежите ни до 14-то място в Европа, но през новия сезон TESY България (20) няма да гоима. Така легендата също ще трябва да търси пристан в чужбина.