Георги Младенов не показва намерения за завръщане в българския баскетбол. Това стана ясно от интервю, което легендата пред „ТВ +“.
 
„Аз си имам отбор в Италия и той се казва Римини Крабс“, заяви Младенов.
 
Преди около година в качеството си на селекционен на националния отбор той отстрани от тима Чавдар Костов, Павел Маринов и Александър Янев, след като ги излови в нарушаване на режима.
 
“Никога не съм си измивал ръцете с играчите и не съм бягал от отговорност. Но националният отбор е чест – националният отбор не е изтрезвител. Не тая лоши чувства към нито един от тримата, въпреки че един от тях ми обръща гръб, когато се разминаваме на “Герена”. И аз съм правил глупости, но отборът се застъпи за мен. Защо за тях не се застъпи никой? Всеки греши, но трябва да си признава. А аз не мога да вярвам на човек, който може да си легне пиян в 5:30 часа сутринта преди пътуване за мач”, обяснява своята гледна точка Младенов.
 
Той вече е съсредоточен върху бъдещето в Италия, където баскетболните умения развива и синът му Борислав. 15-годишният Младенов-младши е част от академията на Рибини Крабс – клуб, управляван от легендарния мениджър Лучано Капикьони.
 
“В началото му беше трудно, но постепенно се отпусна. Той никога не се е делил от майка си. Ако иска да стане баскетболист, трябва да знае, че това му предстои оттук-нататък – една година тук, друга там. Само от него зависи какво ще постигне. Не искам да му вдигам акциите, защото е само на 15 и е много лесно да се главозамае. Напротив – винаги съм честен с него, понякога дори го насмитам незаслужено”, разказва Георги Младенов.
 
Някогашният емблематичен № 12 с екипа на „Левски“ на този етап не вижда своята роля в спасяването и измъкването на “синия” клуб от трудностите.
 
“Кой съм аз в „Левски“? Нито съм треньор, нито съм в управлението. В момента дори не съм запознат със ситуацията там, въпреки че ми е болно, че така се случи през миналия сезон. Вярвам, че отборът ще се спаси. Тити е взел своето решение да се оттегли от треньорския пост, не сме говорили, преди да го обяви. Винаги ще си остана левскар и до последния си миг ще помня бенефиса, който ми организираха от „Левски“, допълва още Младенов.