ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Легендарният български баскетболист Георги Младенов разказа изключително любопитни лични спомени от преживяванията си Атанас Голомеев, който вчера почина на 76-годишна възраст. Младенов не успя да сдържи сълзите си, докато договореше за Змея, както беше известен Голомеев.

"Тежко ми е да говоря за моя ментор, който ми даде сила, самочувствие и увереност. Легенда си отиде. Когато и да си отиде, е рано. Бях на 16 години, когато го срещнах за първи път. Попаднах в онзи състав с Георги Димитров, Валентин Шарков, Атанас Колев, Илия Евтимов и Шампиона... Гледах ги като извънземни. Дойде от Академик в Левски като Змея, но за нас беше Шампиона. Много рядко някой се обръщаше към него с Атанас или Наско, ние му викахме Шампионе. Човек, който даваше всичко. Най-вече увереност и спокойствие. Беше пример за абсолютно всички. Тежко ми е много, той е част от живота ми, моята история", заяви Младенов пред bTV.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Бях 19-20 годишен, исках да се покажа. Залата пълна, хора, гаджета... Всеки вика "Подай топката, момче, подай...“, а той се приближи и ми каза спокоен: "Жорка, дай топката да вкараме лесен кош, защо да се мъчим". Просто невероятен. Всички от старото поколение на Левски бяха такива - ще ти дръпнат за ушите, но ще ти дадат и шанс. Веднъж играехме 5 на 5, Голомеев стреля и не вкарва и казва "Фаул!". "Атанасе, няма никой до теб", му казвам аз. "Щом изпускам, значи има фаул", отговаря... Мъчно ми беше за Тони Божанков, за Цвятко Барчовски, за Джими Пейчев, лека им пръст. Пътувах снощи, разбрах го от радиото, какво да кажа... Преди един месец се чухме. Исках да отида да го видя. Каза: "Недей, боря се". Беше много горд. Ще го запомня такъв, какъвто беше", допълни през сълзи бившият баскетболист и настоящ треньор на Миньор (Перник).

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!