Селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетбол Георги Младенов пое италианския Римини Крабс. Тимът се състезава в италианската трета дивизия – Серия „Б“.
 
Вчера досегашният треньор на тима Ренцо Гали е подал оставка, обяви тази сутрин официалният сайт на Римини. Днес Георги Младенов ще проведе първата си тренировка начело на тима, а утре ще бъде представен на официална пресконференция от 18:30 часа българско време.

Обстановката в Римини не е непозната за българската баскетболна легенда. В последните месеци той беше технически съветник в клуба. Синът му Борислав играе при юношите на клуба. В момента Римини е осми в класирането на Група „В“ на италианската трета дивизия със 17 точки, като в последните си девет мача записа седем загуби.
 
В треньорската си кариера 52-годишният Младенов е бил начело на Спартак Евроинс (София), Балкан (Ботевград), Лукойл Академик, мароканския Сале, както и на мъжкия и женски Берое. Водил е и националния отбор до 18 години.

Още през април 2014 г. БЛИЦ писа, че Георги Младенов може да поеме италианския Римини. Това обаче стана факт близо година по-късно.