Георги Младенов ще бъде новият старши треньор на националния отбор на България за юноши (18 г.). Легендата на родния баскетбол и настоящ наставник на Берое е бил поканен да поеме тима и да го води на предстоящото Европейско първенство в дивизия "А", което ще се проведе в Латвия. Остава само Младенов да бъде утвърден за наставник от Управителния съвет на БФБ, но това най-вероятно ще стане на следващото заседание, информира bgbasket. Младенов вече има опит като старши треньор на национални отбори при подрастващите.

С националния отбор за юноши, набор 91/92, той води тима на Евробаскет 2009 във Франция, където постигна чудесен резултат и класира отбора на 10-о място в Европа. На следващата година Младенов бе старши треньор на младежите, набор 90/91, в дивизия В и бе на крачка от класиране за дивизия "А", но тимът загуби на полуфинал.

Сега Младенов ще има възможността да води отбора набор 95/96 на шампионата в Латвия. Нашите са в група "С" на първенството заедно с домакините, с Италия и с Испания. Евробаскет 2013 започва на 18 юли, а в първия си мач българите срещат латвийците.

В момента Младенов е старши треньор на новака в Националната баскетболна лига Берое. След 14 кръга тимът от Стара Загора имат 6 успеха и 8 поражения и заема 8-ото място.