Сериозна глоба от 5000 лева отнесе легендарният бивш баскетболист Георги Младенов. В момента една от емблемите на българския баскетбол е треньор на Берое (Стара Загора). На 19 октомври (петък) тимът, който за първи път ще играе сред най-силните отбори у нас, приема “Левски” на старта на новия шампионат. Часове преди сблъсъка в Стара Загора Георги Младенов беше санкциониран от Дисциплинарната комисия към федерацията.

Роденият на 11 май 1962 година треньор е нахлул и заплашвал съдия след мач на Берое. Преди няколко дни тимът загуби финал от “Левски” със 73:92 на турнир в Стара Загора. След края на двубоя Младенов е нахлул в съдийската стая и се стигнало до скандал с рефера Ивайло Ресиловски.

Според доклада на Дежурния представител и старши-съдията на срещата: “След края на срещата господин Георги Младенов – старши-треньор на Берое навлезе в съдийската стая, с цел да поиска обяснение за отсъдено техническо нарушение, вследствие на което се стигна до заплахи към съдията Ивайло Ресиловски, изричайки „Ще те чакам отвън и ще те смачкам”./БЛИЦ