Гергана Славчева изигра последният си двубой за Лавецини Парма, а много вероятно и в кариерата си, пише bgbasket. В първата среща за тима от новата година, Парма надигра у дома Орвието с 65:53, но вечерта принадлежеше на българката. С този успех тимът остана на второ място с баланс 8:2.

Славчева бе титуляр в двубоя, игра 38 минути и приключи с 8 точки, 7 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка. Това бе нейният втори сезон в Парма, а причината да реши да напусне е семейна. Дъщерята на Славчева и българският волейболист Венци Симеонов живее в Комо и българката е взела решение да спре с баскетбола, за да е близо до нея. Според италиански медии този двубой е бил последният за Славчева, не само за Парма, но и въобще в кариерата й. След края на двубоя спикерът в залата извика Гери, която поздрави Парма и феновете на тима.

"Доволна съм, че спечелихме последния ми мач, а поздравите с феновете и това, което беше подготвено ме докоснаха право в сърцето. Не можеше да бъде по-добре от това. Много съм щастлива да видя колко ме обичат тук в Парма. Малко съм тъжна, че оставям отбора по средата на първенството, но понякога трябва да правим жертви. Доволна съм, че приключих тук с този хубав спомен, който ще остане завинаги в сърцето ми. Със сигурност ще се върна, за да гледам края на шампионата, а и Купата на страната, надявам се отборът да я спечели”, каза Славчева след мача.