Бившият селекционер на националния отбор на Германия по баскетбол Дирк Бауерман е новият треньор на руския участник в Еврокъп Красний октябър (Волгоград). Той заменя на поста Валентин Берестниев, който беше освободен през миналата седмица.
 
56-годишният Бауерман е познато име в европейския баскетбол заради успехите си с германския национален отбор, който изведе до сребърните медали на Евробаскет 2005. Бил е начело и на националния отбор на Полша.
 
Еврокъп не е непозната територия за германеца, който през сезон 2005/06 изведе Брозе Баскетс (Бамберг) до участие в Топ 16 на турнира за първи път в историята на клуба. Последната му работа с клубен тим беше в Литва, където беше начело на Лиетувос Ритас пез 2013 г. Бил е начело на Остенде (Белгия), гръцките Аполон (Патра) и Дафни (Атина), германските Байер (Леверкузен), Бранд Хаген, Брозе Баскетс и Байерн.
 
Като треньор е печелил девет шампионски титли на Германия (7 с Байер Леверкузен и две с Брозе Баскетс) и четири пъти е взимал Купата на Германия с Байер Леверкузен. Четири пъти е избиран за най-добър баскетболен треньор в родината си (1990, 1991, 2003 и 2004).