Германия победи Израел с 80:76 в мач от Група "А" на Евробаскет 2013 в Словения и вече са ясни трите отбора от групата, които влизат в Топ 12. Националите на Белгия вече са сигурни за позиция в тройката, след резултата от този мач, заедно с Украйна и Франция. Ако белгийците победят Франция по-късно тази вечер, те дори ще завършат втори в групата. Германия е с две победи и три загуби, а Израел остава на последно място в групата с актив 1-4.

Израел започна мача много силно и след като ограничи доста съперника си през първата четвърт дръпна с 8 точки, пише bgbasket. Германците обаче бързо успяха да стопят разликата и на почивката водеха с 31:30. Те запазиха малка преднина през целите трети 10 минути, а в средата на последната част дръпнаха с 10 точки напред. В самия край разликата бе намалена на 2 точки, но Германия удържа победата.

Лука Щайгер и Пер Гюнтер бяха най-резултатни за победителите с по 15 точки, а за Израел 22 точки вкара Омри Каспи и с по 16 се включиха Лиор Елияху (11 борби) и Йотам Халперин.