Христо Николов ще играе в чужбина през новия сезон. Известният с прякора си Гларуса баскетболист е пред договор с румънския Стяуа, пише Bulgarianbasket.com. Той изкара няколкодневни проби с тима от столицата на северната ни съседка и, след като е бил харесан от треньорското ръководство на тима, двете страни са постигнали договорка за подписване на договор. В следващите дни контрактът ще бъде официално подписан и Николов ще може да продължи кариерата си в Румъния.
 
Последните два сезона Николов игра в Лукойл Академик, с който спечели две титли на България. Изминалият шампионат не бе много успешен за него, тъй като често се заседяваше на пейката, особено в края. Въпреки това той имаше средно по 16,5 минути на мач, в които записваше по 5,9 точки и 2,6 борби. Безспорно най-добрият сезон на крилото бе 2007/08, когато играeше в ЦСКА. Тогава той записа общо 46 мача, в които имаше по 14,0 точки, 5,3 борби и 3,3 асистенции средно на мач.
 
През миналия сезон Стяуа е завършил на 7-о място в румънското първенство. Тимът участва и в Еврохолд Балканска лига, където зае последното 6-о място в група “В”. През този шампионат амбициите на ръководството са по-големи и именно затова ще бъде привлечен и Николов. Тимът участва в квалификациите на турнира ФИБА Еврочалъндж./БЛИЦ