Гардът на Рилски спортист Франк Търнър може да получи български паспорт и евентуално да играе за националния отбор по баскетбол. Очаква се процедурата за изваждане на българско гражданство на американеца да стартира след празниците, като се изчаква и назначението на нов селекционер на „лъвовете“.

„Има такъв вариант. Това нещо го казах още през ноември. Шарон Друкер също беше казал, че има нещо предвид. Вероятно за негов играч от Макаби Ришон. Аз предложиш Франк Търнър. Говорихме с играча и той е „за“. Оща тогава аз виждах качествата му като човек и баскетболист. Всичко това трябваше да го задвижим, но Друкер ни открадна много време. Ако се положат усилия, мисля, че има време и трябва да се пробва. Не виждам някой от тези, които имат паспорти, да е мотивиран да играе. А за Франк гарантирам. Той страхотно момче и ще помогне страшно много“, заяви Росен Барчовски пред „7 дни спорт“.

Търнър е лидер на Рилски спортист, където Барчовски му е треньор. Американецът беше в основата на спечелената Купа на България от тима от Самоков. Във финалния мач срещу Лукойл Академик той завърши с 21 точки, 9 борби и 8 асистенции.