Бившият гард на Лукойл Академик Ди Браун ще се отдаде на ново занимание. 185-сантиметровият американец е гласен за следващия треньор на отбора си от колежанските години Илинойс.

След разочароващия сезон в конференцията Big Ten в Дивизия 1 на NCAA и баланса от 24-30, в Илинойс обмислят промени за в бъдеще. Сред вероятните корекции е раздялата с досегашния наставник Джон Гроус, като за евентуален негов заместник е сочен именно Ди Браун.

Смяната обаче може да състои едва след година, защото според правилата треньорите в конференцията се наемат за не по-малко от четири сезона. Самият Браун ще опита да си намери нов отбор за 2015/2016, след като си тръгна от България в началото на юни. Очаква се в Илинойс да предложат работа на Браун като специален асистент на спортния директор на университета Майк Томас.

“Надявам се нещата да се получат. Университетът в Илинойс е моето бъдеще. Аз не искам каква да е работа. Искам да помагам на отбора в остатъка от живота си. Това е дългосрочната ми цел”, обясни Браун пред медиите отвъд океана.