Треньорът на баскетболния “Левски” Константин Папазов ще предложи на ръководството да наложи глоби. Това потвърди наставникът след вчерашната загуба от Рилски спортист в Самоков. Това е второ поражение за тима от началото на сезона от пет мача. Освен това “Левски” падна и в Балканската лига преди няколко дни от Куманово.

“Пет минути преди края водехме, надявах се, че ще спечелим, бях убеден, че този е най-хубавият мач, който сме играли в Самоков. Вярвах, че ние ще спечелим. Но поздравявам Росен Барчовски и отбора му, който даде душата си за тази победа. Играчите на Самоков се раздадоха, което липсваше при нас. Подценихме безумно някои ситуации, загубихме след една елементарна защита, при която им подарихме топката. Явно играчите ми не слушат какво им се казва,“ коментира Папазов след 90-85 за Рилски спортист.

“Ние направихме жест за тях, да са само те, да няма американец, да им пречи. Те го оцениха и проведохме перфектна подготовка. Но българинът е такъв, свиква с хубавото и все едно вече имаме друг отбор. Треньорът винаги носи най-голямата вина, и ще си нося кръста. Аз съм така устроен, когато направиш жест към някого, трябва да му го върнеш стократно, но те не го оценяват“, добави Папазов.

Дали ще има промени в състава на „сините“ и какви мерки ще се вземат? „Аз съм инат. Не взехме двама гарда, за да дадем шанс на Венци Петков. И когато правим това, ще загубим един мач. Загубата от Рилски спортист е неприятна, но не свършва светът. Но ние загубихме два пъти. Марко Маринович е страхотен, но не може да играе повече от 27 минути. И трябва да намерим кой да играе 13. А Венци Петков получи осем точки за две минути и 40 секунди днес. Сигурно, за да стане някой добър играч, трябва да го преглътнеш... Но аз искам да побеждавам, искам да виждам, че в играча има желание да стане. Ще се борим с тези играчи. Няма да се предам, с тези ще играя. Кои нови играчи? Нали ще седне Ники Върбанов на пейката, и няма кой да играе на лято за националния отбор“, каза още треньорът.

“Трябва да се промени чиновническото отношение. За съжаление в България основният дразнител са парите. Аз мисля, че баскетболът е удоволствие, но явно не е достатъчно. Без да засягам играчите на Самоков, те са с по-нисък потенциал от нашия, но се борят за хляба си. Когато ние започнем да се борим за хляба си, тогава ще се случат нещата. Ще има корекции, факт е, че в Куманово не ни достигна и ротацията. Да, там Павел Иванов и Ники Върбанов бяха контузени, но срещу Рилски спортист кой бе виновен за четирите му фаула?! Винаги причината се търси другаде. А причината е в нас. И треньорът ще бъде наказан, и играчите. Ще предложа да получаваме възнаграждения за добре свършена работа. А добре свършена работа е – финал на НБЛ, на Купата и спечелена Балканска лига. Всичко друго е недобре свършена работа. При недобре свършена работа, могат да се оплачат на арменския поп. Щом не могат с добро...“/БЛИЦ