Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ се събра предколедно на поредното си заседание. Участие взеха Иван Евстатиев, Петър Шекеров и Иван Сарафов-Председател и членове. Наложени бяха наказания на Лукойл Академик и на баскетболистката на Рилски спортист Вероника Джикова.
 
Ето и решенията:
 
По доклад и рапорт за инцидент на дежурния представител София Масларова на срещата от НБЛ между отборите на БК Дунав Русе – БК Монтана 2003 на 20.12.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:
„13 секунди преди края на третата част часовникът за игра блокира. Прозвуча сигнал и времето изтече без да може да бъде спряно или върнато на същото показание.”
По т.1, комисията на ДАС отправя предупреждение към БК Дунав Русе за отстраняване на повредата в срок до 10.01.2015г.
 
По доклад и рапорт за инцидент на дежурния представител Костадин Иванов на срещата от НБЛ между отборите на БК Рилски Спортист – БК Хасково 2012 на 20.12.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:
„Техническо нарушение на състезател № 6 Вероника Джикова от отбора на БК Рилски Спортист.“
По т.1, наказва с глоба в размер на 100 лв.
 
По доклад на дежурния представител Иван Бакърджиев на срещата от НБЛ между отборите на БК Лукойл Академик– БК Балкан на 20.12.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:
„Уредът за 24 секунди не се стопира отделно,което е нарушение на чл.7.7 от Наредбата на НБЛ.“
По т. 1., на основание чл.40.4 от ДАП, комисията на ДАС налага глоба в размер на 500 лв.