Президентът на баскетболната федерация на България Георги Глушков даде пресконференция преди старта на световните квалификации. Нашите са в една група със Словения, Украйна и Косово. Първият мач на отбора воден от Любо Минчев е на 31 август (сряда) от 19:00 часа срещу Украйна в Киев.

"За мен е важно, че тази година имаме отбор от играчи, които доброволно и с желание дойдоха да играят за националния отбор. Това е отборът, който иска много. Бях в Стара Загора в най-тежката част на подготовката и видях обстановката. На мен ми хареса. Въпреки че бяха изморени, обстановката беше ведра, имаше усмивки и желание, нямаше оплаквания и жестове. Това ме кара да си мисля, че те са концентрирани върху работата, която трябва да свършат в следващите 20 дни“, каза Глушков на днешния брифинг.

"Разчитам да покажат най-доброто, на което са способни пред наша публика, дори и навън. Разчитам да имаме и късмет в мачовете, защото не бих казал, че има слаб отбор или по-слаб отбор от другите“, каза още президентът.

"Надявам се, че баскетболната публика в Ботевград, че няма да ни разочарова и залата ще е пълна“, завърши Георги Глушков.