Разривът в отношенията между гръцкия гранд Панатинайкос и Евролигата достигна своята връхна точка, след като обственикът на “детелините” Димитрис Янакопулос обяви, че ПАО няма да продължи участието си в най-силния клубен турнир на континента. Това стана факт, след като останалите отбори от елитната надпревара, както и ръководството на Евролигата са отхвърлили всички негови предложения на днешната среща помежду им в Мадрид. 

Известният с избухливостта си Янакопулос е напуснал сбирката разгневен, при това далеч преди нейния край, а след това потвърди решението с пост в профила си в Instagram. Там милиардерът написа, че “Панатинайкос се завръща там, където баскетболът винаги е бил. Край”, а тези негови думи бяха коментар към снимка с логото на ФИБА - организацията, която така и не успява да намери общ език с Евролигата.

ПАО е шесткратен шампион на Евролигата, като в два от случаите, в които изкачва континенталния връх, печели “тройна корона”, допълвайки европейския триумф с титла и купа в Гърция. 

Янакопулос е в черния списък на Евролигата и по-рано през годината получи едногодишна забрана за посещение на каквито и да е мачове от състезанието. В последствие той получи подобна санкция и в гръцкото първенство, а като ответен удар изпрати до медиите доклад с редица грешки в ущърб на неговия тим и на двата фронта. 

Преди три години колоритният грък пък бе обвинен от турския съдия Реджеп Анкаралъ в отправяне на смъртни заплахи след двубой срещу ЦСКА (Москва).

 

Panathinaikos is returning to where basketball should always have been ....Final !

Публикация, споделена от dimitris giannakopoulos (@dpg7000) на