Голдън Стейт Уориърс изравни считания за недостижим рекорд на Чикаго Булс от 72 победи в редовния сезон. „Биковете“ направиха това през сезон 1995/96 в най-силния период в историята си, когато част от тима бяха Майкъл Джордан и Скоти Пипън.

През този шампионат „воините“ обаче изравниха това постижение. 72-ата победа дойде при успеха с 92:86 като гост на Сан Антонио Спърс. Тимът на Стив Кър дори може да стигне до 73 успеха в редовния сезон и да заеме еднолично първото място в класацията, ако в четвъртък победи Мемфис Гризлис

Лидерът на Голдън Стейт Стеф Къри вкара 37 точки за победата, като 16 от точките си той реализира през третата четвърт на мача. Клей Томпсън добави 14 точки за Уориърс. ЛаМаркъс Олдридж завърши с 24 точки за Сан Антонио, а Кауай Леонард наниза 20.

По този начин Голдън Стейт сложи край на серията на Спърс от 48 последователни победи у дома, която започна на 12 март 2015 г. Поредицата от домакински успехи на „шпорите“ е втората най-дълга в историята на НБА. Първото място се държи от „воините“, които имаха 54 поредни победи у дома, но серията им беше прекъсната от загубата от Бостън в началото на месеца.

Kласиране, резултати, програма и всичко за НБА - ТУК !!!