Голдън Стейт Уориърс се доближи само на една победа от класиране за финала на НБА, след като победи Далас Маверикс със 109:100 като гост и поведе с 3:0 във финалната плейофна серия на Западната Конференция.

Стеф Къри се отличи с 31 точки и 11 асистенции за успеха на „воините“. Андрю Уигинс добави 27 и борби, а Клей Томпсън наниза 19 т.

Лука Дончич блесна 40 точки, 11 борби и 3 асистенции за Далас. В края на първата четвърт той вкара кош почти от централния кръг със сирената. Спенсър Динуиди добави 26 точки.

В историята на НБА няма отбор, който да е обръщал плейофна серия от 0:3, но заради силната игра на Дончич феновете на Далас съхраняват надежди за подобен феноменален развой. Както е известно, в предишния кръг на плейофите Маверикс отстраниха шампиона от редовния сезон Финикс Сънс, след като изоставаха с 0:2.

Четвъртият мач от серията между Далас Маверикс и Голдън Стейт Уориърс отново ще се проведе при домакинство на тима от щата Тексас. Двубоят е на 25 май от 4:00 часа сутринта българско време.