Стивън Къри вкара 37 точки за Голдън Стейт Уориърс при успеха със 104:91 над Кливланд Кавалиърс. Така „воините“ поведоха с 3:2 във финалната серия на НБА и се доближиха само на победа до първата си титла от 1975 г. насам. Шестият мач от серията е в сряда.
 
Къри наниза 17 от своите точки през последната четвърт, като 12 от тях бяха реализирани при серията от 19:5 в последните минути на мача. Суперзвездата на Кливланд Леброн Джеймс завърши с 40 точки, 14 борби и 11 асистенции. Така той се изравни с Меджик Джонсън, който до момента беше единственият играч в историята с повече от един трипъл дабъл в повече от един финал на НБА.
 
Деймънд Грийн добави 16 точки и 9 борби за Голдън Стейт, а Андреа Игуодала се отличи с 14 точки, 8 борби и 7 асистенции. Резервата Леандро Барбоса наниза 13 точки. Тристан Томпсън блесна с 19 точки и 10 борби за Кливланд, а Джей Ар Смит вкара 14.
 
При успех в серията Голдън Стейт ще бъде първият тим след Чикаго Булс през 1991 г., който става шампион на НБА без да има в отбора си играч, печелил титлата. Наставникът на тима Стив Кър, който е петкратен шампион като играч, може да стане първият треньор-новобранец, който печели титлата в първия си сезон след Пат Райли с Лос Анджелис Лейкърс през 1982 г.