Шампионите от Голдън Стейт Уориърс стартираха защитата на титлата си с доминация и изразителен успех, точно така, както действаха и през целия редовен сезон в НБА. Стеф Къри и компания зарадваха препълнените трибуни на „Оракъл Арина” с безпроблемен успех срещу Хюстън Рокетс със 104:78, като по този начин напълно оправдаха очакванията и поведоха с 1-0 в серията от първия кръг на плейофите в Западната конференция.

Голямата звезда Стеф Къри игра само 20 минути заради проблеми с глезена, но това не му попречи да постави поредния си личен рекорд – този път за най-много отбелязани точки в мач от елиминациите за едно полувреме. Лидерът на Голдън Стейт завърши първата половина на двубоя с 24 точки, а в рамките на началната четвърт реализира 16 – с една повече от целия отбор на гостите от Тексас.

В крайна сметка топреализаторът на отминалия редовен сезон завърши с 24 точки, 7 борби, 2 асистенции и 3 отнети топки.

Клей Томпсън вкара 16 точки, а Марийз Спейтс и Дреймънд Грийн добавиха по 12, като Грийн оформи своя „дабъл-дабъл” с 10 борби и за 17-и път в плейофите постига двуцифрени показатели в поне две статистически категории. Андерсон Варежао и Брендън Ръш бяха единствените играчи на домакините, които не успяха да вкарат поне един кош.

Джеймс Хардън реализира най-много за Хюстън - 17 точки. Дуайт Хауърд остана с 14.

Серията продължава в понеделник, като мач №2 отново е в Оуклънд.

 Kласиране, резултати, програма и всичко за НБА - ТУК !!!