Стеф Къри наниза 40 точки, а Кевин Дюрант добави 34 за Голдън Стейт Уориърд, който направи сериозен обрат през второто полувреме, за да стигне до успеха със 113:111 над Сан Антонио Спърс. Така „воините“ поведоха с 1:0 във финалната серия на Западната Конференция на НБА.

„Шпорите“ изгубиха аванс от 25 точки, а освен това останаха и без звездата си Кауай Ленърд, който в началото на третата четвърт напусна игра накуцвайки и не се върна на терена до края на мача. Днес крилото на Сан Антонио ще премине преглед с ядрено-магнитен резонанс, но според предварителните информации участието му във втория мач от серията е под въпрос.

Ленърд завърши с 26 точки, като 18 от тях наниза през първото полувреме. Ламаркъс Олдридж се отличи с 28 точки за Спърс, а 17 от тях бяха вкарани през първите две четвъртини от срещата. На полувремето Голдън Стейт изоставаше с 20 точки разлика (42:62), като това е най-големият пасив на „воините“ в домакински плейофен мач от 5 април 1969 година срещу Лейкърс. Последвалият обрат, при който Уориърс наваксаха 25 точки е петият най-голям в историята на плейофите НБА.

Вторият мач от серията също ще се проведе в Оукланд. По програма двубоят ще се играе в сряда от 4:00 часа сутринта българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНИЯ В НБА