Eдна от звездите в НБА - Ръсел Уестбрук, официално е част от Лос Анджелис Клипърс, обявиха от клуба. 34-годишният гард премина в тима от Юта Джаз. 

Така Уестбрук сменя отбора за втори път в рамките на месец. Припомняме, че звездата беше трансфериран в Юта Джаз от Лос Анджелис Лейкърс в края на трансферния прозорец в НБА. 

Деветкратният участник в Мача на звездите обаче откупи правата си от Джаз и премина в Клипърс, с който смята, че има по-голям шанс да спечели трофея в НБА. В новия си клуб Уестбрук ще продължи да получава заплатата на стойност 47 милиона долара по договора му, който изтича в края на този сезон.

Смята се, че една от основните причини той да избере Клипърс е възможността отново да се събере с Пол Джордж. Двамата бяха формирали ударен тандем в Оклахома Сити Тъндър.

"Опитвам се да намирам моя начин да помагам на съотборниците ми с каквото мога. Готов съм за предизвикателството и нямам търпение да започна с Клипърс. Най-важното е да поддържам високо темпо и мисля, че ще се адаптирам много бързо", коментира 34-годишният Ръсел Уестбрук.