ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българският баскетболен национал Александър Везенков и Сакраменто Кингс записаха загуба със 113:130 при гостуването си на Портланд Трейл Блейзърс в мач от редовния сезон на НБА. За Сакраменто това е втори пореден двубой без победа, докато Портланд спря серията си от две последователни поражения.

„Кралете“ спечелиха първата четвърт с една точка разлика, но след изиграването на втората и третата части домакините вече имаха предимство от девет точки. Авансът на Трейл Блейзърс беше увеличен допълнително през заключителния период.

Александър Везенков за пореден път не получи много шансове за изява от страна на треньора Майк Браун. 53-годишният специалист даде малко повече време на 28-годишния българин едва в края на мача, когато всичко беше ясно и реално срещата се доиграваше. Въпреки това и при тази ситуация на Саша не беше дадена възможност за стрелба.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

В крайна сметка Везенков престоя на терена 9:21 минути, в които направи една борба и една асистенция. Той имаше и три неуспешни стрелби от тройката. От 15 използвани играчи от Сакраменто в мача, родният национал беше сред тези с най-малко време на терена. Това беше втори пореден мач за Александър Везенков без вкаран кош и четвърти такъв от началото на сезона.

Най-резултатен за „кралете“ беше звездата Диарън Фокс, който завърши с 43 точки. Домантас Сабонис направи традиционния си дабъл-дабъл. Литовецът вкара 34 точки и овладя 12 борби.

Анфърни Симънс се отличи с 29 точки за Портланд. Дуоп Рийд добави 25 точки. Скуут Хендерсън направи дабъл-дабъл - 17 точки и 11 асистенции.

До края на 2023 г. Сакраменто Кингс има да изиграе още един мач. Това е гостуване на Атланта Хоукс, което ще се проведе на 30 декември от 2:30 часа рано сутринта българско време. След това на 1 януари предстои визита в Мемфис срещу местните Гризлис.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!