Реал (Мадрид) претърпя тежка загуба с 67:95 като гост на Панатинайкос в първи мач от плейофната серия на Евролигата. „Детелините“ започнаха срещата с поредица от 20:0, но след допуснаха намаляване на аванса си на осем точки. Силно второ полувреме донесе убедителния успех.

Ник Калатес счупи рекорда на турнира по асистенции в един мач от плейофите. 29-годишният гард на Панатинайкос подаде за 16 коша на тима си и подобри рекорда Тома Юртел от Анадолу Ефес от 15, поставен през 2015 г.

Калатес добави към актива си 11 точки и 6 борби. Майк Джеймс се отличи с 24 точки и осем борби за победителите. Трей Томпкинс завърши с 12 точки и седем борби за Реал (Мадрид). Антъни Рандолф вкара 11, а Лука Дончич – 10. Вторият мач е в Атина в четвъртък. Играе се до три победи от пет мача.

ЦСКА (Москва) поведе в серията си срещу Химки, след като се наложи с 98:95. Химки водеше през първите три части, но не успя да вкара кош в първите три минути на последната четвърт и „армейците“ направиха обрат след поредица от 11:0.

Серхио родригес беше най-резултатен за ЦСКА с 22 точки и пет асистенции. Отело Хънтър добави 18 точки и 9 борби, а Уил Клайбърн наниза 14. Алексей Швед се отличи с 22 точки и 6 асистенции за Химки, а Егор Вялцев наниза 21. Вторият мач от серията е в четвъртък в Москва.

РЕПОРТАЖ ОТ ПОБЕДАТА НА ПАНАТИНАЙКОС

 

ВИДЕО ОТ МАЧА ЦСКА (МОСКВА) - ХИМКИ