Страшен скандал се разрази по време на днешната контрола между баскетболните Лукойл Академик и Цървена звезда. Двубоят беше част от турнира “Самел 90” в Самоков. Малко преди края на първото полувреме съдията на двубоя Борислав Пелтеков отсъди техническо нарушение на треньора на гостите от Белград Светислав Пешич заради постоянно престъпване на страничната линия.

Легендарният треньор, станал два пъти европейски шампион с Германия (1993) и Югославия (2001) и един път световен шампион с Югославия (2002), се разяри и замери с бутилка рефера. Пешич заяви, че ако бъде изгонен извън залата, ще прекъсне двубоя. Скандалът продължи над 10 минути. Намесиха се Росен Барчовски и Сашо Везенков, които опитаха да променят решението на съдията Пелтеков и да остави Пешич в залата. Сърбинът все пак остана на скамейката и двубоят продължи, като в крайна сметка Цървена звезда победи с 89:76.

За победителите най-резултатен бе Адам Морисън, който записа 14 точки. Боян Суботич добави 13 плюс 7 борби, а с по 12 завършиха Неманя Недович и Андрея Милутинович.

За “студентите” Тодор Стойков наниза 15 точки, като 10 от тях бяха през първото полувреме. Дамян Стояновски му партнира с 13, а по 10 точки регистрираха Андре Оуенс и Ламонт Мак./БЛИЦ