ЦСКА отново ще има мъжки отбор. „Червените“ вече са подали заявка за участие в А група и от есента ще се състезават във втория ешелон. Крайният срок за това изтича утре. За последно "армейците" имаха тим при мъжете преди две години, а през миналия сезон предпочетоха да се съсредоточат основно върху развитието на състезателите от школата си.

Старши треньор на мъжкия отбор ще бъде Теди Буков. Тимът ще бъде съставен предимно от юноши на клуба, като към тях ще бъдат привлечени 2-3 по-опитни попълнения.

Пред BGbasket.com президентът на ЦСКА Роберт Гергов разкри и към какво ще се стреми отборът през новия сезон. „Искаме да обиграваме момчетата и да е полезно за тях. Нямаме цели за класиране. За нас е важно да създаваме състезатели. Когато имаме възможност да направим конкурентноспособен мъжки отбор, тогава ще говорим за поставяне на цели“, заяви той.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

От една седмица тимът вече тренира за новия сезон, като на 1 септември заминава на лагер на морето заедно с още два отбора от клуба. Там ще се наблегне основно на физическата подготовка.

През новия сезон се очаква ЦСКА да има и поне един представител и в Европейската младежка баскетболна лига.