Олимпийският и световен шампион Кевин Лав призна, че е искал да се самоубие през 2012 г. и все още обмисля подобен изход. 32-годишният баскетболист на Кливланд Кавалиърс направи шокиращото изказване в предаването на Греъм Бенсингър по телевизия NBC.

„Бъдещето изглеждаше безсмислено. През 2012 г. бях достигнал до точка, в която бях изгубил всякаква надежда. Единствената ми мисъл беше как да сложа край на болката. Няма какво повече да кажа“, заяви Лав в телевизионното интервю.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Идва един момент, в който всички дни ти изглеждат еднакви. Тогава те връхлитат най-черните мисли и започваш да обмисляш самоубийство. Дори започваш да го планираш и проучваш какви са възможностите. Плаша се като си спомня за това време. Имах няколко варианта. Най-доброто, което се случи при проучването ми в интернет, беше, че попаднах на страница за национална превенция срещу самоубийствата“, допълва шампионът на НБА от 2016 г.

„Мислите за самоубийство често минават през главата ми, все още го обмислям, но от гледна точка на това как да предпазя хората от поодобни ходове. За щастие така и не направих нито един опит. Явно се уплаших от самото естество на акта да посегна живота си“, признава олимпийският шампион от Лондон 2012.

„Разбрах, че ако започна да говоря за депресията, която ме обзема е по-лесно да се справя с нея. Това е начин да се предотвратят самоубийствата и искам да помогна по този начин на всички хора, които са обзети от такава идея“, обяви Кевин Лав.