Голямо признание получи българският национал Калоян Иванов. Баскетболистът на Аликанте беше избран за MVP (най-полезен играч) в испанското първенство за месец декември. През месеца Иванов бележеше 13,2 точки средно на мач в може би най-силното първенство на Европа и печелеше средно по 13 борби, което позволи на отбора му да спечели всичките си четири срещи за декември. Благодарение на тези успехи Аликанте вече е на 5-о място в Лигата.

"Това е нещо ново за мен. Не можех да завърша годината по по-добър начин. Радвам се, че направих стабилни игри, които помогнаха на отбора ми да печели”, коментира българинът, за когото това е първо подобно отличие.

"Победите са най-важни. Играхме добре в четирите мача през този месец и не изгубихме нито един. Благодаря на своите съотборници, които ми помогнаха да стана MVP. Мисля, че играта ми доста се е подобрила и това е благодарение на играчите, които ме подкрепят, и треньора, който ми гласува доверието, което ми липсваше. В Аликанте се чувствам много добре и играя много спокойно”, допълни Калоян Иванов, който от 2009 г. насам смени четири отбора – Менорка, Манреса, Кахасол и сега Аликанте.