Гърция записа много трудна победа със 74:69 срещу Хърватия и по този начин се класира във втората фаза на Европейското по баскетбол в Литва. С тази загуба пък "шахматистите" отпадат от надпреварата на Стария континент, независимо какво ще се случи в последния мач между Македония и Босна и Херцеговина, който е също тази вечер.

Ако македонците победят, те ще станат първи в групата, Гърция ще е на второ място, а в тройната въртележка между Финландия, Босна и Хърватия финландците ще спечелят и ще продължат напред след страхотната си победа срещу Черна гора днес (71:65). При успех на босненците пък Гърция ще е на първо място в групата, втори ще е Босна, а трети – Македония.

Гърция беше по-силният отбор от началото на срещата и още след първата четвърт поведе с 12 точки. Разликата се увеличи до почивката, но след нея хърватите успяха малко да я намалят. Те спечелиха и последната част, но нямаше как да стигнат до победа и завършиха участието си на първенството.

Най-резултатни с по 17 точки бяха Константинос Василеядис и Антонис Фоцис. 11 точки пък добави Йоанис Бурусис. За Хърватия по 14 точки вкараха Станко Барач и Марко Попович.