Защитаващият трофея си Левски се класира на финала на купата на България, след като победи Евроинс Черно море с 95:76. Играчите на Тити Папазов направиха серия от 14:0, с която взеха преднина, която не изпуснаха до края.

Най-резултатен за победите бе американецът Арън Харпър, който се отчете с 21 точки. Към актива си той добави и 5 асистенции. Станислав Славейков също игра силно и приключи с 16 точки, а Доналд Коул добави 15. 9 от 10-те играчи на Левски отбелязаха 5 или повече точки в двубоя, като само Васил Александров не успя да се разпише.

За отбора на Евроинс Черно море абсолютно всички 12 състезатели, които взеха участие в мача отбелязаха поне 1 точка. Най-резултатен за тима стана Александър Янев с 16 точки, Симеон Илиев добави 12, а Васил Кьосев 10. Най-опитните играчи на тима обаче бяха далеч от нивото си и се представиха слабо. Хриси Димитров вкара 3 точки, изпускайки и 5 наказателни удара от 6 опита, а Димитър Мираковски и Симеон Ценов завършиха с по 1 точка, като и тримата играха само през първото полувреме.

Така в неделя в мач за титлата Левски ще се изправи срещу Рилски спортист. В събота Евроинс Черно море ще играе с Балкан в среща, която ще определи носителя на бронзовите медали./БЛИЦ