Лукойл Академик ще се бори за силно представяне в европейските турнири и за всички възможни трофеи в България през 2016/2017. Това заяви треньорът на българския шампион Тони Дечев по време на официалната пресконференция по повод участието на тима в квалификациите за Шампионската лига. На срещата с медиите присъстваха още капитанът Филип Виденов, както и Христо Захариев и едно от новите попълнения на тима Саша Загорац.

“Надявахме се миналата година баскетболен град като Ботевград да ни припознае и подкрепи, но видяхте, че това не се случи. В този ред на мисли, радвам се на решението на ръководството да се върнем в столицата”, каза Тони Дечев, цитиран от Bball.bg.

“За момента фокусът ни е насочен единствено към класиране в Шампионската лига и се надявам това се случи. Дори да отпаднем обаче ФИБА Къп също не е слаб турнир. Ръководството и треньорският щаб, както винаги си поставяме максимални цели – спечелване на всичко възможно в България и достигане колкото се може по-напред в Европа”, допълни наставникът.

“Трябва да променим много от нещата, които видяхме в контролите. Преди последната имахме общо четири тренировки в пълен състав. За мен не бе толкова важен резултата, колкото да наложа философията си за агресивна игра в защита. Вярно е, губихме много, но играхме срещу много силни съперници. Нямаше нужда Лукойл да играе срещу отбори, които да победи с по 20 точки, а ние да си мислим, че всичко е наред”, коментира Тони Дечев.

“Българската публика е зажадняла за качествен баскетбол. Ако всичко е наред, дай Боже, в София ще пристигнат големи отбори като Автодор Саратов, Венеция, Химик, Пинар Кършияка и Льо Ман”, сподели специалистът.