Българският баскетболен национал Ибрахим Джабер отбеляза седем точки за Лотоматика Рома при загубата с 60:67 (11:17, 17:16, 10:20, 22:14) като гост на Каха Лаборал в мач от Група „С” на Евролигата.
Към актива си Джабер добави и 3 борби, докато най-полезен за отбора му бе Рики Минард с 15 точки, 3 борби и 1 асистенция. Кенеди Уинстън добави 12 точки, 6 борби и 1 асистенция.
За домакините от Каха Лаборал най-добре се представи Мирза Телетович, който наниза 17 точки и записа 6 борби и 1 асистенция. Добре му партнираше Тиаго Сплитер, който се отчете с 15 точки, 8 борби и 3 асистенции. Фернандо Сан Еметерио добави 13 точки, 3 борби и 3 асистенции.
След това поражение тимът от Рим вече е с актив от три победи и три загуби, докато Каха Лаборал е с четири победи и две загуби. С актив като този на тима от Витория е и ЦСКА (Москва), който в друг мач от групата победи гръцкия Маруси със 78:65. Днес в последния мач от Група „С” Унион Олимпия (Любляна) приема Макаби Електра (Тел Авив), където треньор е Пини Гершон./БЛИЦ

Резултати от Евролигата
Група „A”
Предстоящи в четвъртък: Регал Барселона – Фенербахче Юлкер, Монтепаски Сиена – Цибона (Загреб), Асвел Баскет (Вильорбан) – Жалгирис (Каунас)

Група „B”
Ентенте Орлеанес – Олимпиакос 84:88
Уникаха (Малага) – Партизан 64:72
Предстоящи в четвъртък: Ефес Пилзен (Истанбул) – Лиетувос Ритас (Вилнюс)

Група „C”
ЦСКА (Москва) – Маруси 78:65
Каха Лаборал (Витория) – Лотоматика Рома 67:60
Предстоящи в четвъртък: Унион Олимпия (Любляна) – Макаби Електра (Тел Авив)

Група „D”
Реал (Мадрид) – Химки (Московска област) 70:59
Предстоящи в четвъртък: ЕВЕ Баскетс (Олденбург) – Асеко Проком (Гдиня), Панатинайкос – Армани Джийнс Милано