Като много неща в света на спорта и сезон 2020/2021 в НБА не се подчини на логиката. Мачове без публика, съкратен график, отложени срещи заради COVID карантина, безчет контузии на суперзвезди…

Като резултат, класирането в двете конференции е най-малкото любопитно. В събота започват плейофите, които имат потенциала да се превърнат в най-непредсказуемите от поне 20 години. Може би най-скорошният паралел е с 1999 г., когато покрай локаута сезонът бе съкратен и за титлата игра отбор под №8! И нищо чудно историята да се повтори.

Предложенията на WINBET за плейофите в НБА можете да откриете в платформата в платформата winbet.bg -- > секция Спорт.

Малцина очакваха, че Юта Джаз ще завършат с най-добри показатели (52-20) в редовния сезон. Без видима звезда в редиците си, загърбили скандалите между Мичъл и Гобер от 2020-а, „джазмените” са пълни с отписани от мнозина ветерани като Конли-младши и Ингълс и диаманти в калта като Кларксън и О`Нийл. Юта получиха потенциално смъртоносен съперник в първия кръг на Запад, но се разминаха с настоящите шампиони ЛА Лейкърс чак до финала на Запад. Коефициентът на WINBET за титла на конференцията на тима от Солт Лейк Сити е 4.20, а за титла на НБА, която ще е първа в историята им – 7.40.

Втори на Запад са поставени Финикс Сънс, чиито треньор Монти Уилямс е един от фаворитите за наградата „Треньор на годината”. „Слънцата” за един сезон се изкачиха от десето до второ място, водени от Крис Пол и след десетилетие суша са пак в плейофите. Финикс обаче налетяха на ЛА Лейкърс и според мнозина са обречени на ранно отпадане. Коефициентът на Сънс за продължаване във втори кръг е 2.31, което е нетипично високо за тим под №2 и изглежда изкушаващо. Но до доказване на противното Леброн, Дейвис и компания са за предпочитане срещу всеки друг отбор в Асоциацията.

Неслучайно Лейкърс са фаворити на WINBET за шампиони на Запад (3.00) и втори по коефициент за първенци в НБА този сезон (5.20). Контузиите на двете суперзвезди смъкнаха „езерняците” до №7 в схемата и наложиха изиграването на предварителен плейоф с Голдън Стейт Уориърс. В който се видяха ясно две неща: Първо, Леброн продължава да е смъртоносен, когато има топката за последна атака и второ, съдиите винаги са готови да ударят едно рямо в критичен момент, защото обичан или мразен, Леброн изстрелва рейтингите до небесата. И да му мислят тези, които ще застанат на пътя на Лейкърс.

Все още нямате регистрация в WINBET!? Натиснете - ТУК!