Тежкото крило на Барселона Никола Миротич е най-добре платеният баскетболист в Евролигата. Това показва изследване на турския вестник "Фанатик", публикувано ден преди старта на най-силния европейски баскетболен турнир.

Годишната заплата на Миротич е 5 милиона долара, като със заложени бонуси тя може да достигне до 5,5 милиона евро. Испанският национал влиза в последната година на договора си с каталунците, който е най-високият в историята на Евролигата за европейски баскетболист.

На второ място по годишна заплата се нарежда гардът Шейн Ларкин от Анадолу Ефес. Американецът, който играе за националния отбор на Турция, ще прибере 4 милиона долара. Тройката по приходи в Евролигата допълва съотборникът му в Анадолу Василе Мицич. Сръбският гард ще прибере над 3 милиона долара за втора поредна година, като през тази ще забогатее с 3,3 милиона.

В челната петица има още един баскетболист на шампионите от Анадолу Ефес - Уил Клайбърн, който е със заплата от 2 милиона долара. Точно пред него е сръбският ветеран Милош Теодосич със заплата от 2,1 милиона долара от Виртус Болоня.

Челната десетка се допълва от американеца Майк Джеймс (Монако), италианеца Николо Мели (Олимпия Милано), канадеца Кевин Пангос (Олимпия Милано), чеха Томаш Саторански (Барселона) и грузинеца Торнике Шенгелия (Виртус Болоня), като всички от тях се разписват на около 2 милиона долара.