Един от чужденците, на които разчиташе ръководството на Ямбол през изминалия сезон - Симон Финжгар, официално обяви, че слага край на кариерата си, пише bgbasket. Словенецът се отказва от баскетбола, въпреки че може да поиграе спокойно още 4-5 години. В основата на решението му стои амбицията от тази есен да се отдаде на професионално развитие в банковото дело. Такава е и специалността на Финжгар от университета.

Другата причина, провокирала Финжгар да спре със спорта на 31 години (той е роден на 7 януари 1980 г.), е загубата на желание да тренира и все по-слабото удоволствие, което изпитвал напоследък от играта. „Вече не изпитвам същата тръпка. Омръзна ми. В баскетбола ми е скучно", признал словенецът пред ръководството на Ямбол, откъдето били готови да му предложат договор за още една година.

Симон Финжгар пристигна в Ямбол през ноември 2010 година. С екипа на тима, който спечели бронзовите медали в изминалия сезон на НБЛ, той изигра 29 мача, в които записа средно по 10,9 точки, 5,6 борби и 1,4 асистенции./БЛИЦ