Българският баскетболист Йордан Минчев отново игра за турския гранд Фенербахче. Той получи 3 минути от треньора Желко Обрадович в мача срещу хърватския Цедевита на турнир в Загреб. "Фенерите" спечелиха с 88:77 и ще играят на финал срещу друг турски тим - изключително силния Дарюшафака с треньор Дейвид Блат.

Минчев води подготовка с Фенербахче от няколко седмици и отдавна се понрави на Желко Обрадович с качествата си. Срещу Цедевита той реализира 1 точка от наказателен удар. Капитанът на “фенерите” Мелим Махмутоглу и Джеймс Нюнали се разписаха с по 18 точки. Екпе Юдо завърши с 16 и 5 борби.

Все още не е ясно какво ще се случи с Данчо Минчев в близките дни. В Турция отборите нямат втори състави, в които да пращат по-младите да се обиграват, а поне на този етап едва ли българинът ще остане в първия тим. Не заради липса на качества, а тъй като Обрадович вече окомплектова състава си с позволените осем чужденци. Има вероятност да бъде привлечен, но Фенербахче да го преотстъпи на друг отбор, за да трупа игрова практика.