Баскетболните ни национали се подготвят за заключителните мачове от европейските квалификации срещу Латвия и Босна и Херцеговина на 20 и 22 февруари. В селекцията на треньора Росен Барчовски незнайно защо отново не намери място Николай Вангелов, който бележи голямо израстване в Италия. 213-сантиметровият център носи на гръб Сант`Антимо (Неапол), където е звезда и всички го боготворят. Да, отборът на Вангелов се състезава във второто ниво на баскетбола в Италия, но едва ли това е причината да не попада в плановете на Барчовски...

Селекционерът не го повика и при предишните лагер-сборове на държавния тим. Именно това е голямата болка на Вангелов. Гигантът изгаря от желание да се хвърля в люти битки за родината, но за момента не му се дава шанс. Откакто Барчовски е треньор на националния отбор, за Николай няма нито една повиквателна. А преди това Любо Минчев му се доверяваше и го викаше.

Школуваният в Локомотив (София) и Буба Баскетбол Николай Вангелов, подписа с тима от Неапол през лятото на 2020 г. Преди това игра и за Пиачентина. Софиянецът, който вчера (15 февруари) стана на 25 е бил и в още няколко италиански отбори - Фоджа, Бенетон (Тревизо), Манитал (Торино), Казале (Монферато), Евробаскет Рома, Палестрина, Куоре (Неапол), Асиджеко (Пиаченца). За кратко беше част и от Балкан (Ботевград).

В настоящия си отбор Сант`Антимо гигантът демонстрира постоянство и със силните си изяви показва, че има място в националния ни отбор.